Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kemoterápia képes leírás - Rákbetegség.tlap.hu
részletek »

Kemoterápia - Rákbetegség.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: rakbetegseg.tlap.hu » Kemoterápia
Keresés
Találatok száma - 4 db
Életveszélyes kemoterápia

Életveszélyes kemoterápia

Egy a rákos betegek számára kifejlesztett szer serkenti a fertőzésekkel megbirkózó fehérvérsejtek növekedését, és ezzel csökkenti a kemoterápia okozta fehérvérsejt-szám csökkenés miatti halálos fertőzéses szövődmények számát. 'A kemoterápiás szerek célpontjai a elsősorban a daganatsejtek, de sajnos előfordul, hogy egyes egészséges sejteket, mint például a fertőzések leküzdésében szerepet játszó fehérvérsejteket is károsítják. Amikor a betegek fehérvérsejt-száma nagyon alacsony, rendkívül nagy veszélyt jelentenek a fertőzések, amelyek akár halált is okozhatnak..' - nyilatkozta Dr. Nicole M. Kuderer, aki a Duke Egyetem hematológus-onkológusaként a kutatómunkát irányította - írja a MediPress.

Gyógyszerek és módszerek

Gyógyszerek és módszerek

A gyógyszeres kezeléseknél kemoterápiáról és hormonterápiáról beszélhetünk leggyakrabban, de a gyógyszeres kezelési formák közé tartoznak a biológiai válaszmódosító kezelések is. A daganatos sejtekre ható gyógyszerek fejlesztése az elmúlt két évtized orvostudományának fontos eredményei közé tartozik, s a daganatgátló szerek fejlesztése teszi lehetővé azt, hogy számos, korábban gyorsan halálhoz vezető betegséget gyógyítani lehessen, illetve a betegek életét meg lehessen hosszabbítani, s a páciensek az így kapott hónapokat-éveket elfogadható életminőségben, jó általános állapotban tölthessék.

Hogyan hat?

Hogyan hat?

A normális sejtek növekedése és pusztulása a szervezetben szigorúan ellenőrzött folyamat. A rákos sejtek azonban kontroll nélkül, gyorsan osztódnak, s egyre több sejtet képeznek. A rákellenes gyógyszerek rendszerint a gyorsan osztódó sejtekre hatnak, így a rákos sejtek növekedését vagy osztódását (szaporodását) gátolják, ezáltal elpusztítják őket. A fentiekből következik, hogy a gyógyszerek hatására a gyorsan osztódó, de egészséges sejtek szintén károsodhatnak, s ennek következtében alakulnak ki a mellékhatások. A károsodott normális sejtek rendszerint regenerálódnak a kemoterápia után. Mivel sok gyógyszer más gyógyszerekkel együtt adva jobban hat, gyakran kettő vagy több rákellenes szert alkalmaznak egy időben, ezt nevezik kombinált kemoterápiának. Másféle gyógyszereket is használnak a daganatos betegségek kezelésére, például a hormonok hatását gátló szereket. Olykor biológiai terápiát írnak elő, amellyel a szervezet saját védekező rendszerét fordítják a daganatos sejtek ellen. A beadott anyagokat maga a szervezet is termeli kis mennyiségben, de ezek mesterségesen is előállíthatók, és segítségükkel a rákos sejtek elpusztítása vagy a szervezet tumor elleni védekezőképessége fokozható, továbbá a kemoterápiás szerek hatására károsodott egészséges sejtek regenerálódása is elősegíthető.

Gyógygombák - termékek, cégek magazin hírek
Ganoderma - de kitől, melyik a legjobb, leghatékonyabb?
Ganoderma - de kitől, melyik a legjobb,... Jelenleg nagyon sok ganodermás cég van. A ganoderma jó híre, jótékony hatása, és a szervezet öngyógyító képességeit fantasztikusan stimuláló, segítő hatása hamar elterjedt. Mivel egy strapabíró gomba, ezért majdnem mindenhol megterem, termeszthető. Ha viszont egészségre gyakorolt jó hatását szeretnénk élvezni, akkor egyáltalán nem mindegy melyik cégtől...
DXN gyógygombás fogkrém
DXN gyógygombás fogkrém Amikor valakivel először találkozol és beszélgetni kezdesz vele a szemkontaktus...
DXN gyógygombás szappan.
DXN gyógygombás szappan. A bőrünk, a testünk egyik legnagyobb szerve. Ez érintkezik legelőször a...
Kemoterápia: mérgez vagy gyógyít?

Kemoterápia: mérgez vagy gyógyít?

A kemoterápiás kezelés során a betegeket olyan gyógyszerekkel (citosztatikumokkal) kezelik, amelyek a daganatos sejteket elpusztítják, vagy legalább szaporodásukat gátolják. A citosztatikumok nagy része a gyorsan szaporodó daganatsejteket szelektíven pusztítja, de sajnos az ép sejtekre is káros hatással lehetnek. Ma már számos, különböző módon ható kemoterápiás szer van forgalomban. A legtöbb kezelés során ezeket a citosztatikumokat kombináltan alkalmazzák, mert így jobb eredmény érhető el. Mikor alkalmazzák a kemoterápiát? A kemoterápia egyes daganatok esetén alkalmazható önállóan is, így a vérképzőszervi daganatok (leukémiák, lymphomák) esetén.

Tuti menü